lemoniada arbuzowa - inspiracja od KUKA

19.8.15

Tkanina Watermelon nasuwa oczywiste skojarzenia kulinarne, szczególnie o tej porze roku. Ale w skrytości serca uważam, że ten wzór jest wprost stworzony na letnią sukienkę - taką delikatną i zwiewną... Na razie jednak sukienka pozostaje w sferze marzeń, a mi pozostaje schładzać rozpaloną emocjami głowę orzeźwiającą lemoniadą arbuzową z dodatkiem mięty.


Lemoniada arbuzowa
(2 duże porcje)
  • ok 250 g miąższu arbuza (bez skórki)
  • sok z 1/2-1 limonki (ja lubię kwaśne lemoniady, więc użyłam całej)
  • 1-1.5 szklanki zimnej wody mineralnej gazowanej (im więcej wody dodamy, tym bardziej rozcieńczony będzie smak lemoniady)
  • kilka listków mięty
Pokroić arbuza w kostkę, pozbywając się pestek. Wrzucić arbuza do wysokiego naczynia, dodać sok z limonki i miętę. Zmiksować blenderem. Dopełnić zimną gazowaną wodą. Podawać od razu. Smacznego!



Zobacz także

3 komentarze

  1. Pyszności! Na arbuzy teraz najlepszy sezon, więc trzeba korzystać. Super przepis ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Make Life Green z tym sezonem to sama prawda. Zaraz będzie jesień i będziemy tęsknić za tymi letnimi smakami...

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Flickr

Created with flickr badge.