rozkosze stolu
7 lipca 2020

ciasto rabarbarowe z orzechami pekan

›
Najpierw pojawił się w mojej głowie pomysł na ciasto rabarbarowe z pekanami, a potem zaczęłam szukać czy ktoś w ogóle coś takiego już popełn...
1 komentarz:
22 czerwca 2020

sałatka ziemniaczana z surowymi szparagami

›
Ten przepis miał się pojawić już dawno, ale ciągle brakowało czasu i tak zamiast na początek sezonu szparagowego, ląduje na koniec. Cóż lepi...
1 komentarz:
27 maja 2020

szarlotka z rabarbarem i budyniem

›
Maj mi ucieka jak szalony, a to moja ukochana pora w kuchni - czas szparagów, rabarbaru, botwinki i wszystkich nowalijek. Udało mi się ostat...
5 komentarzy:
27 kwietnia 2020

focaccia bez wysiłku

›
Przyznam, że nie planowałam robić focacci, ale Jadłonomia zaatakowała mnie przepisem, który miał zawsze i każdemu wychodzić. No i nie będę ...
23 kwietnia 2020

pieczony kalafior

›
Dziś propozycja na lunch z rodzaju "łatwe, (relatywnie) szybkie i przyjemne", czyli pieczony kalafior. Jeśli chcemy, żeby miał ni...
2 komentarze:
14 kwietnia 2020

łatwa chałka a nawet dwie

›
Jeśli odwiedzacie mojego insta (@rozkoszestolu), to już wiecie, że w święta zabrałam się za poważne testowanie nowego piekarnika. Mój poprz...
9 kwietnia 2020

zupa mleczna z lanymi kluskami

›
Dla jednych koszmar z dzieciństwa, dla innych najlepszy comfort food : zupa mleczna. Ja tam lubię, choć rzadko sama robię. Ale gdy wpadły n...
5 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Anna Juszkiewicz
Antropolożka kultury, miłośniczka dobrego jedzenia, książek kulinarnych i podróżowania.
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.