jaglanka z płatków jaglanych

29.2.16

Dziś propozycja dla miłośników ciepłych śniadań. Moje tegoroczne odkrycie: ciepła owsianka czy jaglanka pomaga przetrwać zimowe poranki. Tyle że z kaszą jaglaną różnie bywa - nie każdemu podchodzi jej specyficzny smak i faktura. Natomiast płatki jaglane są moim zdaniem delikatniejsze i w jaglance sprawdzają się doskonale. Do tego odrobina ulubionego miodu i jakiś owoc - po takim śniadaniu można stawić czoła rzeczywistości.


Jaglanka z płatków jaglanych z miodem i pestkami granata
(2 porcje)
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 2 szklanki mleka (krowiego, kokosowego lub innego roślinnego)
  • mała szczypta soli
  • po 1 łyżeczce miodu na miseczkę
  • garść świeżych owoców
Do niewielkiego garnka wsypać płatki jaglane, zalać mlekiem i dodać szczyptę soli. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i gotować ok 12 minut (co jakiś czas mieszając). Rozłożyć jaglankę do misek dodać miód i owoce. Smacznego!


Zobacz także

0 komentarze

LinkWithin

Flickr

Created with flickr badge.