rozkosz nad rozkosze
12.5.09
Najbardziej lubię, gdy znienacka do głowy wpadnie mi jakiś pomysł, gdy smak nieprzetestowany urodzi się w mojej głowie i okaże się być po prostu czymś wspaniałym. Dziś postanowiłam połączyć cukinię, kozi ser i czarne oliwki i... po prostu się zachwyciłam! Pomruków rozkoszy końca nie było (Luby zaświadczy!).
Farfalle z cukinią, czarnymi oliwkami i kozim serem(na 2 osoby)
- 1 średnia cukinia
- 1 mała cebulka lub szalotka
- 2-3 ząbki czosnku
- ok 100g kremowego sera koziego
- parę łyżek czarnych oliwek drylowanych, posiekanych na plasterki
- odrobina soli, pieprz świeżo mielony, trochę suszonej bazylii i oregano
- oliwa
Wstawić wodę na makaron. Pokroić cukinię w kostkę, wysypać na sito i lekko osolić. Zostawić na 15 min. Do wrzątku wrzucić makaron. Posiekać cebulę i czosnek, a następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę. Cukinię przepłukać a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem i dorzucić do zeszklonej cebuli. Podusić aż cukinia zmięknie i doprawić przyprawami i ziołami.
0 komentarze