koktajl truskawkowo-marakujowy

30.5.14

Zostało mi trochę pulpy marakujowej i postanowiłam zmiksować ją z truskawkami (już pojawiły się w mojej okolicy w sensownej cenie). Wyszedł z tego rewelacyjny koktajl - orzeźwiający, z wyraźnym posmakiem marakui. Idealny na upały.


Koktajl truskawkowo-marakujowy
(2 duże porcje lub 4 mniejsze)
  • 1- 1.5 szklanki truskawek (świeże lub lekko rozmrożone)
  • 1 szklanka pulpy marakujowej
  • 1 szklanka maślanki
  • 2-4 łyżki cukru
Umyte i odszypułkowane truskawki wrzucić do blendera. Dodać pozostałe składniki (ilość cukru do smaku - ja lubię kwasidła, więc daję niewiele). Zmiksować. Podawać schłodzone. Smacznego!



Zobacz także

2 komentarze

LinkWithin

Flickr

Created with flickr badge.