pasta jajeczna z rzodkiewkami
10.5.13
Dziś będzie coś w sam raz na weekendowe niespieszne śniadanie. Pasta jajeczna z rzodkiewkami, kojarzy mi się wybitnie wiosennie - to chyba przez te młode rzodkiewki i dużą ilość szczypiorku. Najlepiej smakuje ze świeżo upieczonym, ciemnym chlebem.
Pasta jajeczna z rzodkiewkami
- 5 jajek
- 5 rzodkiewek
- 5-6 łyżek posiekanego drobno szczypiorku
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy (użyłam takiej z ziarnami gorczycy)
- 1/2 łyżeczki łagodnej papryki
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo (ok 10 minut). Ostudzić, obrać i drobno posiekać lub przepuścić przez praskę do jajek. Rzodkiewki umyć, osuszyć i drobno posiekać. W misce połączyć jajka, rzodkiewki, szczypiorek, musztardę i majonez. Doprawić do smaku. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby smaki się połączyły.
2 komentarze
Pięknie,zdrowo i kolorowo.Pozdrawiam.Jola
OdpowiedzUsuńDzięki za komentarz!
OdpowiedzUsuń