pasta jajeczna z rzodkiewkami

10.5.13

Dziś będzie coś w sam raz na weekendowe niespieszne śniadanie. Pasta jajeczna z rzodkiewkami, kojarzy mi się wybitnie wiosennie - to chyba przez te młode rzodkiewki i dużą ilość szczypiorku. Najlepiej smakuje ze świeżo upieczonym, ciemnym chlebem. 


Pasta jajeczna z rzodkiewkami
  • 5 jajek
  • 5 rzodkiewek
  •  5-6 łyżek posiekanego drobno szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy (użyłam takiej z ziarnami gorczycy)
  • 1/2 łyżeczki łagodnej papryki
  • sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo (ok 10 minut). Ostudzić, obrać i drobno posiekać lub przepuścić przez praskę do jajek. Rzodkiewki umyć, osuszyć i drobno posiekać. W misce połączyć jajka, rzodkiewki, szczypiorek, musztardę i majonez. Doprawić do smaku. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby smaki się połączyły.



Zobacz także

2 komentarze

LinkWithin

Flickr

Created with flickr badge.